Balon balığı avcılığı için yeni karar! Fiyat yüzde yüz artırıldı

Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi Hakkındaki Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, balon balığı avlayan balıkçılara tane başı 25 lira, diğer istilacı türleri avlayanlara tane başı 10 lira destek ödemesi yapılacak.

Balon balığı avcılığı için yeni karar! Fiyat yüzde yüz artırıldı

Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi hakkındaki karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkçılık ekonomisi ve biyolojik çeşitliliğin korunması amacı ile 'istilacı' olan balon balığını avlayan balıkçılara tane başı 25, diğer türlerini avlayanlara tane başı 10 lira ödeme yapılacak.

Karar 2024, 2025 ve 2026 yılları için geçerli olacak. Ödemeler Tarım ve Orman Bakanlığının tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacak.

DESTEKLEME FİYATI YÜZDE 100 ARTTIRILDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Daha büyük tehlike arz eden ve daha sık rastlanan benekli balon balığında destekleme fiyatı yüzde 100 artırılarak 12,5 TL’den 25 TL’ye, diğer balon balığı türlerinde de yüzde 400 artırılarak 2,5 TL’den 10 TL’ye çıkarıldı” dedi.

2020 yılında başlatılan ve 2021-2023 yılları arasında da devam eden balon balığı avcılığı desteklemesiyle ilk kez aynı anda hem sucul biyolojik çeşitliliğin korunması hem de balıkçıların desteklenmesi sağlanıyor.

balon-baligi-avciligi-icin-yeni-karar-fiyat-yuzde-yuz-artirildi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.