Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Temmuz 2024

Memur ve emeklinin maaş zammıyla birlikte bedelli askerlik ücreti başta olmak üzere birçok kalemde artış yaşanacak. Peki bedelli askerlik askeri ücretine ne kadar zam geldi? İşte beklenen rakam.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Temmuz 2024

TÜİK’in verileri ile birlikte kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücretli, evde bakım ödemesi ile yaşlılık ve engelli aylığı gibi pek çok ödeme artış gösterecek. Memur maaşlarına gelecek olan zam oranı kadar bu ödemelerde de artış olacağı biliniyor.

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 1,64, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,38 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 71,6, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 50,09 olarak gerçekleşti.

2024 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ BELLİ OLDU MU?

TÜİK'in 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklamasıyla bedelli askerlik ücreti yeniden hesaplandı. Ocak döneminde yüzde 49,25'lik artışla 182.609,04 TL olarak uygulanan bedelli askerlik ücreti temmuzda yüzde 19,30 artışla 217.852,6 TL oldu.

Her 6 ayda bir kere olmak üzere belirlenen bedelli askerlik ücret zammı, yasal olarak memur maaş zammı ile birlikte Ocak ve Temmuz döneminde yapılıyor.

Genelge ile duyurulacak yeni ücret, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.