Beştepe'de bugün asgari ücret toplantısı yapılacak

Son Dakika Haberi! Asgari ücretin belirlenmesine yönelik çalışmalarını sürdüren komisyon, bugün saat 16.30'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplanacak. Asgari ücret bugün açıklanabilir.

Beştepe'de bugün asgari ücret toplantısı yapılacak

2024 Asgari ücrette kritik saat belli oldu. Komisyon toplantısı Beştepe'de bugün saat 16.30'da yapılacak. Asgari ücret bu toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanabilir.

GERİ SAYIMA GEÇİLDİ

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak da toplumun tamamını ilgilendiren 2024 asgari ücretle ilgili geri sayıma geçildi. Asgari ücrete ilişkin kritik görüşme bugün saat 16.30'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndaki tarafları arayarak Beştepe'ye davet etti. İşçi, işveren tarafı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan toplantıda hazır bulunacak.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret görüşme sonrasında bugün açıklanabilir.

2022/12/22/para-arsiv.jpg

KOMİSYON İKİ KEZ TOPLANDI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu daha önce iki kez toplanmış, gözler üçüncü toplantıya çevrilmişti. 11 Aralık'ta yapılan ilk toplantının ardından asgari ücret belirleme aşamalarındaki takvim oluşturularak, yapılan çalışmalar paylaşılmıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapmış, temel ekonomik veriler masaya yatırılmış, henüz bir rakam telaffuz edilmemişti.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret halen net 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor. Asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak net ve brüt rakamlar ise şu şekilde:

Yüzde 35’lik zamda asgari ücret 15 bin 392 lira, yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 lira, yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 lira, yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 lira, yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.