Bilim Kurulu'na katılan YÖK Başkanı Özvar'dan üniversite öğrencilere önemli çağrı

Sağlık Bakanlığı'ndaki Koronavirüs Bilim Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite öğrencilerine aşı çağrısı yaptı.

Bilim Kurulu'na katılan YÖK Başkanı Özvar'dan üniversite öğrencilere önemli çağrı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Sağlık Bakanlığındaki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından flaş açıklamalarda bulundu.

Özvar'ın açıklamalarından satır başları: 

"Üniversitelere yerleşmemiş öğrencilerimiz var. Henüz yerleşememiş öğrencilerimize ek yerleştirme imkanı sunacağız. 

- Yükseköğretim kurumlarımız akademik faaliyetlerine devam etmektedir. Bizler kampüslerimizi ve üniversitelerimizi kapatmadık. Ancak salgın sebebiyle biz eğitim ve öğretimi geçen yıl uzaktan yapmaya karar verdik. Türkiye'deki bütün yükseköğretim kurumları kısa zaman içerisinde bütün derslerini dijital hale getirmek suretiyle öğrencilerine öğrenim vermeyi sürdürdüler. 

- Üniversiteleri ciddi, rasyonel ve verimli düzenlemelerinden dolayı kutluyorum. 

- Şimdi yeni bir akademik yıla giriyoruz. Akademik yıl açılışları üniversitelerimizin senatolarının aldığı kararlarla gerçekleştirilmektedir. Biz yükseköğretim kurulu ve üniversiteler olarak eğitimi yüz yüze sürdürme kararını aldık. 

- Gerek kampüs ortamlarında tatbik edilecek kurallar, gerekse de eğitim-öğretim süreçleriyle ilgili kılavuz çalışması gerçekleştirdik. 

- Üniversitelerde yerleşkelerde alınması gereken bütün tedbirleri aldık. 

- Salgının seyrine göre ve Sağlık Bakanlığının kararları ve görüşleri dahilinde yüz yüze eğitim esnasında diğer eğitim-öğretim usullerinin de üniversiteler tarafından kullanılabileceği kararını da aldık. 

- Üniversitelerimiz açısından önemli hususlardan bir tanesi de aşı hususudur. Üniversitelerimizde yüz yüze eğitime girecek öğrenci kardeşlerimden ricam aşı olmalarıdır."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.