Altın 5752.138
BIST 11007.37
Dolar 42.5225
Euro 49.545
Sterlin 56.7237

Bir ilimizde simit 20 lira oldu

İzmir'de bir süredir 15 liradan satılan simit (gevrek), 20 TL'ye çıktı. Yeni fiyat 3 Eylül'den itibaren geçerli olacak.

Bir ilimizde simit 20 lira oldu

İzmir Pide, Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf Sanatkarlar Odası'nın Temmuz ayındaki zam talebi üzerine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gıda Komisyonu toplandı.

Komisyon tarafından değerlendirilen talep, Ticaret Bakanlığı'nın onayına gönderildi. Zam talebi, Bakanlık tarafından onaylandı. 15 liradan satılan gevrek, 20 TL oldu. Gevrekteki yeni fiyat, 3 Eylül'den itibaren geçerli olacak.

bir-ilimizde-simit-20-lira-oldu.jpg

"ÜRETİCİNİN AYAKTA KALMASI ŞART"

Oda tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gevrek, İzmir için yalnızca bir yiyecek değil, aynı zamanda kültürün bir parçasıdır. Bu nedenle bugüne kadar zam taraftarı hiç olmadık. Ancak zararına satış, fırıncılarımızı üretimden koparma noktasına getirdi. Bu artış, esnafın ayakta kalabilmesi için mecburi hale geldi. Vatandaşımızı da düşünüyoruz esnafımızı da. İzmir’de gevrek geleneğinin sürdürülebilmesi için üreticinin ayakta kalması şart."

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.