Bir ülkeyle dostluk köprüsü kurulacak, başkanı Konya milletvekili olacak

Türkiye-Hollanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu yeniden kuruluyor. AK Parti, grup başkanlığı için Konya Milletvekili Meryem Göka’yı aday gösterdi.

Bir ülkeyle dostluk köprüsü kurulacak, başkanı Konya milletvekili olacak

TBMM, Afrika'dan Amerika'ya her kıtadan ülkelerle ilişkilerini, parlamentolar arası dostluk grupları ile geliştiriyor.

Meclis'te 28. Dönem'de dostluk gruplarının sayısı, bir önceki döneme göre artarak 147'ye ulaştı. En fazla dostluk grubunun kurulduğu kıta 50 ülkeyle Afrika, en az dostluk grubunun kurulduğu kıta ise 2 ülkeyle Okyanusya oldu.

TBMM'de, Avrupa kıtasından 42, Asya kıtasından 32, Kuzey Amerika'dan 10, Güney Amerika'dan 11 ülkeyle parlamentolar arası dostluk grupları çalışmalarını sürdürüyor.

Bazı ülkelerle Türkiye arasında uzun yıllardan bu yana parlamentolar arası dostluk grupları faaliyet gösterirken, Trinidad ve Tobago, El Salvador, Hollanda ve Filipinler 28. Dönem'de TBMM'nin dostluk grupları arasına eklendi.

HOLLANDA İLE DOSTLUK GRUBU YENİDEN KURULUYOR

Türkiye-Hollanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu, 26. Yasama Dönemi'nde lağvedilmişti. 27. Dönem'de Türkiye-Hollanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu kurulmazken, AK Parti, 28. Dönemde kurulan Türkiye-Hollanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu başkanlığı için Konya Milletvekili Meryem Göka'yı aday olarak belirledi.

meryem-goka-ak-parti-konya-milletvekili.jpg

Dostluk grubu kurulan ülkeler arasında İsrail yer almazken, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nun 27. Dönem'de Başkanlığını yürüten AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, görevini bu dönemde de sürdürecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.