Bozkurt işaretini ırkçılık olarak niteleyen Alman Bakana tepki

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Merih Demiral’ın yaptığı bozkurt işaretini ırkçılık olarak niteleyen Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’e tepki gösterdi.

Bozkurt işaretini ırkçılık olarak niteleyen Alman Bakana tepki

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Türkiye – Avusturya karşılaşmasında Merih Demiral’ın yaptığı bozkurt işareti ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Faeser, "Aşırı sağcı Türklerin sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ırkçılık platformu olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez. UEFA'nın konuyu araştırıp yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz" dedi.

“KENDİ TARİHLERİNE BAKSINLAR”

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Faeser'in bu açıklamasını kendi sayfasında paylaşarak, "Merih'in gol sevinci bu topraklara ait bir değerdir. Futbolcumuzla gurur duyuyoruz ve her daim yanındayız. Milli futbolcumuzun gol sevincini 'ırkçılık' olarak niteleyenler önce kendi tarihlerine baksınlar. LGBT propagandasını ayakta alkışlayanların ya da PKK'ya selam duranların Türk'ü hazmetmesini zaten beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’DEN TEPKİ

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’te konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Alman Bakana tepki gösterdi.

Çelik, “Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’ın Milli futbolcumuz Merih Demiral’ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklama ve UEFA’nın başlattığı soruşturma kabul edilemez.

Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa’da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır.” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.