Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi gösterimden kaldırıldı

Cem Karaca'nın hayatını anlatan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" adlı sinema filmi için mahkeme süreci tamamlandı. Film, Cem Karaca'nın 2001 - 2004 arasındaki eşi İlkim Karaca'nın başvurusu sonunda mahkemece alınan ara kararla gösterimden kaldırıldı.

Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi gösterimden kaldırıldı

"Cem Karaca'nın Gözyaşları"nın çekimlerine başlandıktan sonra Cem Karaca'nın 2001 - 2004 arasındaki eşi İlkim Karaca, filmde kullanılan şarkıların haklarının kendisinde olduğunu ve filmin kendisine sorulmadan çekildiğini belirterek çekimlerin durdurulması için mahkemeye başvurarak dava açmıştı.

HaberTürk'te yer alan habere göre; çekim süreci sırasında talebi kabul edilmeyen İlkim Karaca, filmin izleyicilerle buluşmasından bir gün sonra, 27 Ocak'ta bu kez gösterimin durdurulması için yeniden İstanbul Fikri ve Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Bu kez mahkeme, İlkim Karaca'yı haklı bularak gösterimin durdurulmasına yönelik ara karar verdi. Mahkeme, talebinin kabulü için İlkim Karaca'dan 3.5 milyon TL teminat yatırması talep etti.

İkim Karaca, teminatı en son yatırması gereken gün yatırdı. Böylelikle "Cem Karaca'nın Gözyaşları"nın gösteriminin durdurulmasının yolu açıldı. Mahkeme tarafından gösterimi durdurma kararı, yapımcı şirket Aytaç Medya Film Dizi Müzik Yarışma Yapımları'na tebliğ edildi. Böylelikle Cem Karaca'nın hayatını anlatan film, gösterimden kaldırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.