Çöken binadan 2'si çocuk 5 kişi sağ olarak çıkarıldı
İstanbul Maltepe'de 3 katı çöken 7 katlı binada başlatılan arama kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalan 2'si çocuk 5 kişi sağ olarak çıkarıldı. Enkaz altında 7 kişinin daha olduğu bildirildi.
İstanbul’un Maltepe ilçesi Cevizli Mahallesi'nde bulunan Doğu Sokak'taki 7 katlı binanın ilk üç katı, henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, AFAD, UMKE, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Binanın çökme meydana gelmeyen üst katlarında mahsur kalanlar ekipler tarafından tahliye edildi, enkazda arama kurtarma çalışması başlatıldı.
2'Sİ ÇOCUK 5 KİŞİ KURTARILDI
Binanın giriş katındaki tekstil atölyesinin boş olduğu öğrenildi. Dedektör köpeklerden de yararlanan ekiplerce enkaz altından sağ çıkarılan 2'si çocuk 5 kişi, sağlık ekiplerine teslim edilerek çevredeki hastanelere götürüldü.

ÇOK SAYIDA EKİP ARAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Enkaz altında kaldıkları değerlendirilen kişileri çıkarmak için itfaiye ekipleri 56 araç, 175 personel ve K-9 arama kurtarma köpeğiyle, AFAD ekipleri de 5 araç, 25 personel ve 2 K-9 arama kurtarma köpeğiyle çalışmalarına devam ediyor.
BİNANIN BULUNDUĞU SOKAĞA ÇIKAN YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI
Öte yandan, binanın bulunduğu sokağa çıkan yollar tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı, ekiplerin çalışabilmesi için geniş bir alanda güvenlik şeridi çekildi. Kalan katların çökme tehlikesine karşı ekipler, binaya kontrollü giriyor. Ayrıca çalışmalara destek vermek amacıyla çevre belediyelerden çok sayıda iş makinesi bölgeye sevk edildi.

ENKAZ ALTINDA 7 KİŞİ VAR
İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Gül yapığı açıklamada, "Bina 1987 yılında yapılmış. Zemin artı 6 katlı bir bina. Zemin dükkan, 6 katta daire olarak kullanılıyor. Toplam 12 daire var. Nüfus sistemindeki kayıtlara göre, toplam 33 kişi yaşıyor. Çöken 4 dairede toplam 14 kişi kayıtlı olarak görünüyor. Şuana kadar 4 dairede yaşayan 2 kişinin memlekette olduğunu tespit ettik. Kalan 12 kişiden 5 kişi kurtarıldı. Enkaz altında kalan 7 kişiden 4’üyle de temas sağlandı" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.