Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daha sert tedbirler kaçınılmaz olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart ayı itibariyle başlayacak kontrollü normalleşmeye dair konuştu, “Kontrolsüz bir normalleşmeye yönelir, ölüm ve vaka sayıları artarsa daha sert tedbirleri hayata geçirmemiz kaçınılmaz olur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daha sert tedbirler kaçınılmaz olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında 1 Mart’ta başlayacak kontrollü normalleşmeye dair açıklama yaptı.

Erdoğan, “Kontrolsüz bir normalleşmeye yönelirsek, ölüm ve vaka sayıları artarsa çok daha sert tedbirleri hayata geçirmemiz kaçınılmaz olacaktır. Milletimden sabır istiyorum. Şehirler bazında normalleşme başlayacak. Eğitimde ilk adımları atmaya başladık. 1 Mart’tan itibaren de kriterleri karşılayan illerimizde gerekli adımları atmaya başlayacağız. Vatandaşlarımızdan illerindeki rakamları kontrol edip, bu doğrultuda çaba harcamalarını bekliyoruz. Bütün sıkıntılara rağmen 2020 yılında üretimi sürdüren Türkiye için 2021 yılını yeni bir atılım yılı haline dönüştürmemiz şart.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılamaya dair de açıklama yaptı, "Mart ayı, inşallah, aşılama konusunda da çok büyük mesafelerin kat edileceği bir dönem olacaktır. Aşı temini için tüm kanalları zorluyoruz. Dünyanın pek çok yerinde paniğe yol açan gıda üretimi, tedariki ve dağıtımı konusunda da hiçbir sıkıntımız bulunmuyor." ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.