Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! SPK'nın yeni başkanı belli oldu
Son Dakika Haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) yeni atamalar yapıldı. Muhsin Atcı kurul başkanlığına, Ersin Başar Ekmekçi başkan vekilliğine, Yasemin Girici ise kurul üyeliğine atandı.
Sermaye Piyasası Kurulunda (SPK) üst düzey görev değişiklikleri yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 31 Ekim 2026 tarihli ve 2026/367 sayılı kararla, kurulun başkanlık, başkan vekilliği ve üyelik kadrolarına atamalar gerçekleştirildi.
SPK'NIN YENİ BAŞKANI MUHSİN ATCI OLDU
Cumhurbaşkanı kararıyla Vergi Denetim Kurulu Başkanı Muhsin Atcı, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına atandı.
Aynı kararla Ersin Başar Ekmekçi, SPK Başkan Vekilliği görevine getirildi. Kurul üyeliğine ise Yasemin Girici atandı.
ATAMALAR CUMHURBAŞKANI KARARIYLA YAPILDI
31 Ekim 2026 tarihli Cumhurbaşkanı kararında, atamaların 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 119'uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.
Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.
Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...
WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN
DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN
Kaynak:Haber Merkezi


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.