Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail yönetiminin Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yerin Türkiye toprakları olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail yönetiminin Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yerin Türkiye toprakları olacağını söyledi.

Mecliste 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'e gelişinde TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından resmi törenle karşılandı.

Yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis Genel Kurulunda milletvekillerine hitap eden Erdoğan’ın İsrail’e yönelik mesajları öne çıktı.

cumhurbaskani-erdogan-israil-saldirganligi-turkiyeyi-de-icine-almaktadir.jpg

“İSRAİL GÖZÜNÜ TÜRKİYE’YE DİKECEK”

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

İsrail’i çok net bir şekilde uyarıyorum, Lübnan’a kara harekatının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir. Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız.

İşgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır. Karşımızda hukukla mukayyet bir devlet değil, kandan beslenen, işgalle semiren bir katil sürüsü var.

İsrail, bir yandan Gazze’de soykırım, Lübnan’a terör saldırıları yaparken aynı anda bölge ülkelerini kendi ateşine çekmek için her türlü provokasyonu deniyor.

cumhurbaskani-erdogan-israil-saldirganligi-turkiyeyi-de-icine-almaktadir-001.jpg

“İSRAİL ER YA DA GEÇ DURDURULACAK”

Ne yaparsa yapsın İsrail er ya da geç durdurulacak. Kendini dev aynasında gören Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da aynı şekilde durdurulacak.

cumhurbaskani-erdogan-israil-saldirganligi-turkiyeyi-de-icine-almaktadir-002.jpg

“82 ANAYASASI'NIN MİADI ARTIK DOLMUŞTUR”

82 Anayasası'nın miadı artık dolmuştur. Yeni anayasa ile ilgili olarak biz kendi hazırlıklarımızı çok titiz bir şekilde yapıyoruz. Bu diğer fikirlere kapalı olduğumuz anlamına gelmiyor. Her yapıcı teklifi değerlendiririz. Yeni anayasa devlet ile milleti buluşturan niteliklere haiz olmalıdır. Yeni anayasa kutuplaştırıcı değil birleştirici olmalı. Hukuk, düzen devletimizin ve milletimizin temel dayanağıdır. Anayasayı milletin temsilcisi bu Meclis ile yapacağız. Tüm partileri, toplumun tüm kesimlerini, Türk demokrasisini yeni ve sivil bir anayasa ile taçlandırma mücadelemize omuz vermeye davet ediyorum.

cumhurbaskani-erdogan-israil-saldirganligi-turkiyeyi-de-icine-almaktadir-003.jpg

EKONOMİ MESAJLARI

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında uygulamaya başladığımız istikrar ve reform programımız meyvelerini veriyor.

Merkez Bankası'nın rezervleri 156 milyar doları aştı. Türkiye'nin artık rezerv meselesi yoktur. Cari açığı sürdürülebilir düzeye çektik. Cari açık temmuzda 20 milyar doların altına indi. 2023'te ihracatımız 256 milyar dolarla rekor kırdı.

Milli gelirimiz 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştı. Milli gelirde psikolojik eşiği aşmayı başardık.

cumhurbaskani-erdogan-israil-saldirganligi-turkiyeyi-de-icine-almaktadir-005.jpg

"ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ TRENDİNE GİRMİŞ BULUNUYORUZ"

Enflasyonda kalıcı düşüş trendine girmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş devam edecek ve milletimiz bu düşüşü çarşıda, pazarda, alışveriş sepetinde, mutfağında daha fazla hissedecek. Bizim bir tane gündemimiz var o da vatandaşımızın refahını kalıcı biçimde artırmaktır.

cumhurbaskani-erdogan-israil-saldirganligi-turkiyeyi-de-icine-almaktadir-004.jpg

"TÜRKİYE'YE KAYBETTİREREK SİYASET YAPILMAZ"

Türkiye'ye kaybettirerek siyaset yapılmaz millete faydalı olunmaz. Meclis, yeni yasama yılında suçun önlenmesi, infaz ve ıslah konusuna daha fazla eğilmeli, milletimizin giderek yükselen taleplerine daha çok kulak vermelidir.

cumhurbaskani-erdogan-israil-saldirganligi-turkiyeyi-de-icine-almaktadir-006.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.