Altın 5972.467
BIST 11341.9
Dolar 42.7981
Euro 50.141
Sterlin 57.2003

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyona ilişkin açıklama

Son Dakika Haberi! DSİ'nin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son ekonomik verileri değerlendirdi. Enflasyonun ateşinin düşmeye başladığını söyleyen Erdoğan, "Önümüzdeki aylardan itibaren çok daha iyi oranlarla karşılaşacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyona ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 369 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Son ekonomik verileri değerlendirdi. Enflasyonun ateşinin düşmeye başladığını söyleyen Erdoğan, "Önümüzdeki aylardan itibaren çok daha iyi oranlarla karşılaşacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Herkes bilmelidir ki başka ülkelere hak olan Türkiye'ye lüks değildir. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimizi mutlaka ekonomiye kazandırmamız lazım. Madenimiz varsa çıkaracağız, petrolümüz, doğalgazımız varsa keşfedeceğiz. Rüzgar ve güneş enerjisinden istifade edeceğiz. Tam bağımsız Türkiye hayalimize gölge düşürmeyeceğiz.

İşsizlik oranı yarım puan azalışla yüzde 8,5'a düştü. İstihdam ise 31 milyon 835 bin kişiye ulaştı. İşsizlik oranında kasım 2012'den bu yana en düşük seviyeyi yakalamış olduk. Büyüme ve ihracatta çok iyi bir yerdeyiz. Enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Aldığımız tedbirlerin pozitif etkileri piyasada daha fazla hissediliyor. Önümüzdeki aylardan itibaren çok daha iyi oranlarla karşılaşacağız.”

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.