Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine toplantısı sonrası aşı çağrısı

Kabine Toplantısının ardından 'Millete Sesleniş' konuşması gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik hedefleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, salgınla mücadele için aşı çağrısını yineledi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 

Erdoğan, toplantı sonrası Millete Sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Vadeli Program kapsamında, istihdamın yıllık ortalama 1 milyon 170 bin kişi artmasını, işsizlik oranının kademeli gerilemesini hedeflediklerini bildirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- "Olimpiyatlarda Türkiye toplamda 23 madalya kazanarak tarihin en büyük başarısını elde etmiştir. Bu daha büyük zaferlerin yolunu açmıştır."

- "Son dönemde çok sayıda ülke yöneticisi ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdik. İkili ilişkilerimizi ve bölgesel konuları ele aldık. Malazgirt Zaferi'nin yıldönümünü de yine 26 Ağustos'ta gerçekleştirdik. Milletlerin sembolleri ile yaşadığı gerçeği ile de Ahlat'taki külliyemizin açılışını yaptık." 

- "Akıncı TİHA sayesinde bu teknolojiyi üretebilen 3 ülkeden biri haline geldik."

- "Yargımızın tarafsız duruşunun her geçen yıl güçlendiğini görüyoruz."

- "Salgınla mücadelenin sürdüğü bir dönemde üst üste yaşanan afetlerin acısını hissettik."

- "Yangınların söndürülmesi sonrası zararların telafisi başladı. Amacımız bir yıla kadar hak sahiplerine evlerini vermek."

- "Afet gününden beri bakanlarımız bölgede adeta kamp kurmuştur."

- "Özel sektör dahil tüm kurumlarımızı ve vatandaşlarımızı AFAD'ın yönergelerine göre afet planlarını gözden geçirmeye, eksiklerini tamamlamaya davet ediyorum"

- "Geçen seneyi 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervlerimiz, 27 Ağustos itibarıyla 118 milyar doları aşmış durumdadır."

-  "Sanayi sektöründe teknoloji seviyesi yüksek sabit sermaye yatırımlarını ve doğrudan yabancı yatırımları özendireceğiz."

- "(Orta Vadeli Program) Nitelikli istihdamı oluşturan, cari açık üretmeyen, gelir dağılımı adaletini gözeten büyüme yapısını tesis edeceğiz."

- "Milli gelirimizi bu yıl 800 milyar doların üzerine, Orta Vadeli Program dönemi sonunda da 1 trilyon dolar seviyesine taşıyacağız."

- "Kamu taşıtlarının tedarikinde, kullanımında ve tasfiyesinde verimliliği artırmak için Kamu Taşıt Filo Yönetim Sistemini kuracağız."

- "Okulların açıldığı, iş yerlerinin tam kapasite üretime geçtiği şu dönemde vatandaşlarımızı aşılarını yaptırmaya ve tamamlamaya davet ediyorum."

- "Salgınla mücadele tedbirlere harfiyen uymaya devam etmeliyiz" 

-  "(Çeltik fiyatları) Ton başına baldo çeşidi için 5 bin 500 lira, Osmancık çeşidi için 4 bin 500 lira, Luna çeşidi için 4 bin lira alım fiyatı uygulanacaktır"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.