Cumhurbaşkanlığı adaylığında hangi aday, kaç imza topladı? İşte son durum

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan 11 Cumhurbaşkanı adayı için imza toplama çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı adaylığında hangi aday, kaç imza topladı? İşte son durum

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek istenenler için imza atma süreci ilçe seçim kurullarında devam ediyor.

YSK tarafından, Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten'in cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları kabul edildi. Seçmenler tarafından aday gösterilecek cumhurbaşkanı adayları için imza toplama süreci başladı. 11 adayın, 27 Mart'a kadar 100 bin imza toplaması gerekiyor.

22 Mart'ta başlayan imza verme işlemleri bugün de devam etti. Buna göre saat 14.00 itibariyle son tablo şöyle:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 86 bin 870, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan 69 bin 124, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan 47 bin 641, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 17 bin 934, Yakup Türkal 2214, Erkan Trükten 1266, Ahmet Özal 911, İrfan Uzun 550, Murat Ünver 318, Hilmi Özden 287 ve Davut Turan 95 imza topladı.

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, dün Cumhur İttifakı'na katıldıklarını açıklayarak, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.