Deprem yardımı yorumu yapan HDP'li Sırrı Süreyya Önder’den Konya vurgusu

Canlı yayında deprem bölgesindeki izlenimlerini aktaran HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı çalışmalarından dolayı takdir etti.

Deprem yardımı yorumu yapan HDP'li Sırrı Süreyya Önder’den Konya vurgusu

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından bütün Türkiye, deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı. Birçok belediye de deprem bölgesine yardım göndererek, depremzedelerin yaralarını sardı.

İLK ANDAN İTİBAREN TEYAKKUZA GEÇTİLER

O belediyelerden biri de Konya Büyükşehir Belediyesi. Depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren teyakkuza geçen Konya Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak sabaha karşı arama-kurtarma ekiplerini bölgeye gönderdi, arama-kurtarmadan lojistiğe, içme suyu temininden enerjiye, gıda ve barınmadan konteyner kent kurmaya kadar depremzedelerin her türlü eksiğini gidermek için gece gündüz demeden çalıştı, çalışmaya da devam ediyor.

HDP'Lİ ÖNDER'DEN ÖVGÜ

Halk TV ekranlarında deprem bölgesinde yaşadıklarını ve gördüklerini aktaran HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bölgede insanüstü bir çaba ortaya koyduğunu belirterek "Konya Belediyesi, canını dişine takıp, insan üstü bir çabayla bir sürü şey yaptı. Ben bunları görmezden mi geleyim?" ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ'A DA DİKKAT ÇEKTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a da yer veren Önder, "Ankara Belediyesi bu depremde en cana dokunan işleri yaptı. Tebrik ve teşekkür ederim. Kullanılmayan otobüsleri bir çırpıda revize edip orada hijyen hizmeti, berber hizmeti verdiler. Bunun kıymetini orada uyuz olan anlar" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.