Depremde en güvenli illeri uzman isim sıraladı

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yıkıcı deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli illerini sıraladı. Listede 21 şehri gören, kendi yaşadığı ili sorguladı.

Depremde en güvenli illeri uzman isim sıraladı

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Türkiye'de deprem riski açısından en az riskli illeri açıkladı. Ercan, 21 il saydı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen iki büyük deprem sonrası Türkiye’nin deprem bakımından en güvenli şehirleri sorgulanmaya başlandı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ercan, yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli illerini açıkladı.

İŞTE DEPREMDE TÜRKİYE'NİN EN GÜVENLİ İLLERİ

Ercan, yaptığı paylaşımda, "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin , Mardin, Siirt, Batman, Ş.Urfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara." ifadelerini kullandı.

Ahmet Ercan’ın paylaşımı yurdun dört bir yanından çok sayıda yorum aldı, herkes yaşadığı ilin güvenli olup olmadığını sordu.

depremde-en-guvenli-illeri-uzman-isim-siraladi.png

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.