Devlet Bahçeli: Türkiye süratle devreye girmeli

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Filistin’deki olaylarla ilgili, "24 saat içinde ateşkes sağlanmazsa, Türkiye süratle devreye girmelidir. Gazze'yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır" dedi.

Devlet Bahçeli: Türkiye süratle devreye girmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, Gazze için ateşkes çağrısı yaparak şu ifadeleri kullandı:

"24 saat içinde ateşkes sağlanmazsa, saldırılar durmazsa Türkiye süratle devreye girmelidir. Gazze'yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır. Cumhuriyeti insanlık namına garantörlük adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır. Bizde geri adım yoktur."

"ÇOCUKLAR, BEBEKLER, KADINLAR ÖLMESİN, ZALİMLER MAHVOLSUN, CANİLER KAHROLSUN"

Bahçeli açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Birleşmiş Milletler etkisizdir. BM Genel Sekreteri Refah Sınır Kapısı'nda boy göstermekten başka bir şey yapamamıştır. İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan umut yoktur. Gazze için Kahire Zirvesi'nden bir sonuç çıkmamıştır. İslam ülkeleri atıl ve aciz şekilde Gazze'nin bombalanmasını izlemektedir. O halde Gazze'yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir.

Ya kalıcı barış oırtamı sağlanarak iki devletli çözüm için taraflar masaya otururlar ya da Türkiye tepkisini en sert şekilde gösterir. Bizim tutum ve duruşumuz budur.

Gazze'ye gitmek gerekirse de hiç kimse meraklanmasın aranılan ve beklenilen her yerde şafak sökmeden olmasını da gayet iyi biliriz. Çocuklar, bebekler, kadınlar ölmesin, zalimler mahvolsun, caniler kahrolsun. Huzur, barış ve istikrar derhal ve ön şartsız çatışma bölgesine hakim olsun."

Kaynak:TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.