Diyarbakır’da PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen gencin görüntüleri ortaya çıktı

Diyarbakır’da 30 Ağustos Cuma gününden beri oğulları S.Ç’den haber alamayan ailenin, evlatlarının dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatmasının ardından polis yüzlerce görüntüyü izleyerek gencin MOBESE kayıtlarını ortaya çıkardı. S.Ç'nin ilçe otogarında görüntülü görüşme yaptıktan sonra Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lılarla buluşup terör örgütüne katıldığı iddia ediliyor.

Diyarbakır’da PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen gencin görüntüleri ortaya çıktı

Diyarbakır’da 30 Ağustos 2019 Cuma gününden beri oğulları S.Ç’den haber alamayan aile, evlatlarının dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatmıştı. 17 Yaşındaki S.Ç, 30 Ağustos günü ortadan kaybolduktan sonra aile çocuklarını bulmak için birçok yere başvurdu. Polisin yaptığı araştırmada S.Ç’nin görüntülerine ulaşıldı.

Görüntülerde S.Ç. ilk olarak Diyarbakır Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde akrabaları ile birlikte eniştesini ziyaret ediyor, oradan ayrıldıktan sonra telefon görüşmeleri ile yönlendirilerek ilçe otogarına gidiyor. S.Ç’nin ilçe otogarından Mardin Kızıltepe’ye gittiği buradan da dağa götürülerek PKK’ya katıldığı iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.