Doğu Ekspresi seferleri başlıyor! Biletler ne kadar?

Son dönemlerde kış turizminin en önemli sembolleri arasında yerini alan Turistik Doğu Ekspresi, 12 Aralık’ta seferlere başlıyor. Peki Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar?

Doğu Ekspresi seferleri başlıyor! Biletler ne kadar?

Bu kış sezonunda 300 binin üzerinde turist ağırlamayı hedeflediklerini belirten Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, “Ülkemizde son zamanlarda Kars, Doğu Ekspresi ile bir turizm ivmesi yakaladı. Bu yoğunluk her yıl daha da artarak gidiyor. Dolayısıyla Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi ikiye bölündü. Turistik Doğu Ekspresi daha çok turizm amaçlı seyahat sunarken Doğu Ekspresi normal seferlerine devam ediyor” dedi.

DOĞU EKSPRESİ SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Pandemi nedeniyle ara verilen Turistik Doğu Ekspresi seferleri 12 Aralık 2022 tarihinden itibaren yeniden başlıyor. Ankara’dan başlayacak seferlerin bilet fiyatı ise belli oldu.

Doğu ekspresi bilet fiyatı 270 lira iken Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatı ise 1.300 lira olarak açıklandı.

dogu-ekspresi-seferleri-basliyor-biletler-ne-kadar.jpg

İLK SEFER 12 ARALIK’TA

Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferine 12 Aralık 2022 tarihinde Ankara’dan başlayacağına dikkat çeken Özer, “2022-2023 kış sezonuyla ilgili Turistik Doğu Ekspresi 12 Aralık 2022 tarihinde ilk seferine başlayacak. Bizim burada beklentimiz karın erken yağmasıyla birlikte tren seferlerinin de erken başlaması, tabii bölge bunu heyecanla bekliyor. Kars ve bölge turizmcilerinin beklentisi daha fazla insan ağırlamak ve insanlara yeme, içme ve transfer anlamında daha kaliteli hizmet vermek, Kars’ta otel sayısı 7'lerde iken, bu sayı 40’ın üzerine çıktı.

İlimize gelen insan sayısı 30-40 binlerde iken bu sayı 200 bini aştı. Umut ediyoruz 2023 kış sezonu sonrasında 300 binin üzerinde turist ağırlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Doğu Ekspresi ne zaman başlıyor 2022, Doğu Ekspresi bilet fiyatı, Doğu Ekspresi biletleri ne kadar, Turistik Doğu Ekspresi ne zaman başlıyor, Turistik Doğu Ekspresi bileti ne kadar, Turistik Doğu Ekspresi biletleri nerden alınır, Doğu ekspresi nereden geçiyor gibi aramaların sonuçlarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.