Ebu Ubeyde kimdir?

Ebu Ubeyde Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın sözcüsü olan Filistinli bir asker. İşte Ebu Ubeyde kimdir sorusunun cevabı…

Ebu Ubeyde kimdir?

İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlar sonrasında medya karşısına çıkıp yaptığı açıklamalarla bilinen Ebu Ubeyde, İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın sözcüsü. Gerçek ismi ve gerçek yüzüyle ilgili bir bilgiye rastlanmayan Ebu Ubeyde’nin kim olduğunu sadece en yakın çevresinden bir kaç kişinin bildiği düşünülüyor.

İsrail medyası bile onun kim olduğunu bulamadı.

2014 yılında İsrail medya kuruluşları Ebu Ubeyde diye basına sundukları kişi ve fotoğrafı direkt El kassam Tugayları tarafından net bir şekilde yalanlandı, yapılan açıklama da üst düzey bir lider olduğunu ve gerçek kimliğini çok az sayıda kişinin bildiğini belirtti.

ebu-ubeyde-kimdir.jpeg

NEDEN EBU UBEYDE İSMİ?

İsminin Sabahe Ebu Ebuyde bin Cerrah’tan geldiği düşünülüyor, 638 yılında Ebu Ubeyde Bin Cerrah’ın yönettiği ordu Kudüs’ü fethetti. Bedir, Uhud ve diğer tüm gazvelere katılıp en önde yer alan kişilerden olan Ebu Ubeyde Bin Cerrah Peygamber efendimizin “Her ümmetin bir emini vardır, İslam ümmetinin emini de Ebu Ubeyde bin Cerrah’tır” sözüne nail olmuş bir kişidir.

Ebu Ubeyde’nin de Kudüs tekrar fetih edildikten sonra yüzünü açıp kimliğini deşifre etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.