Ecdadı ile buluşturulan gençler sertifikalarını aldı

Konya Tarihi Bedesten Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği organizasyonun ilk ayağı tamamlandı. Gençler Ecdadı ile Tanışıyor' projesi ile Bursa ve Çanakkaye'ye giden gençlere sertifikaları törenle verildi.

Ecdadı ile buluşturulan gençler sertifikalarını aldı

Konya İl Kütüphanesinde düzenlenen programa Vali Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Başsavcı Ramazan Solmaz, İİ Kültür ve Turizm Müdürü Abdüsettar Yarar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve öğrenciler katıldı. 

Proje koordinatörü Doç. Dr. Abdurahman Dinç’in proje ile ilgili bilgi vermesi ile başlayan programda konuşan Tarihi Bedesten Derneği Başkanı Abdullah Dölek, amaçlarının genç nesillere milli ve manevi değerleri anlatmak olduğunu söyledi. 

Dölek; “Biz bugünün gençlerini yetiştireceğiz, gençlerimiz ise geleceğin Türkiye’sini inşa edecek. Gençleri aktif olmayan bir milletin geleceği olmaz. Bizim tecrübemiz onların enerjisi ile birleştiğinde ortaya güzel sonuçlar çıkar. Milli ve manevi değerlerden yoksun bir gençlikle yol alınamaz. Ben şahsen bu görüşteyim. Bu gençlerden bir şey olmaz dediğimiz bir dönemde yaşadığımız vahim bir hadise bizi kendimize getirdi. Aslında o gün biz gençlere değil, gençler bize ders verdi. 15 Temmuz’da bayrağını kapıp ülkesi için milleti için canını hiçe sayan gençleri gözyaşları ile hatırlıyoruz. 15 Temmuz, gençlerimize güvenmemizi sağladı.

Biz de dernek olarak 15 Temmuz ruhunun hep devam etmesini istedik. 'Gençler Ecdadı ile Tanışıyor' projesi ile gençlerimizi hepimizin ilham kaynağı topraklara gönderdik. Gençlerimiz Bursa’nın, Çanakkale’nin tarihimiz için ne büyük anlam ifade ettiğini yerinde gördüler. O ifadenin beyinlerinde silinmeyecek izler bırakacağına eminim.” dedi. 

Vali Cüneyit Orhan ise gençliğin ve eğitimin öneminden bahsettiği konuşmasında, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. 

Okumadan başarıya ulaşılamayacağının altını çizen Vali Toprak, “Gençler geleceğimizdir. Bursa ve özellikle Çanakkale tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Sadece öğrencilerin değil 82 milyon vatandaşımızın Çanakkale’yi görmesi  lazım. Tanklarıyla, toplarıyla ve her türlü modern teçhizatları ile ülkemize saldıran güçler, Türk milletinin iman dolu göğsü ile karşılaşınca duvara çarparcasına perişan olmuşlardır. Orada 250 bin şehit verdik. Bundan dolayı bu projeyi önemsiyorum. Dernek başkanımız Abdullah Bey çok güzel faaliyetler yapıyor. Bu tür faydalı projelere her kurumun destek olması lazım” şeklinde konuştu. 

Konuşmalardan sonra pasta kesildi ve öğrencilere sertifikaları verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.