Emine Erdoğan, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezini açtı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Konya'da otizmlilerin günlük yaşama adaptasyonlarını sağlamak amacıyla kurulan merkezin resmi açılışını yaptı.

Emine Erdoğan, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezini açtı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Konya'da otizmli bireylerin günlük yaşama adaptasyonlarını sağlamak amacıyla kurulan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezini (SOBE) açtı.

Emine Erdoğan ve Bakan Selçuk, düzenlenen törenle SOBE'nin kurdelesini keserek resmi açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından sınıfları gezen Emine Erdoğan ve Bakan Selçuk, merkezdeki eğitimlere ilişkin SOBE Genel Koordinatörü Fatma Güllüoğlu Birer'den bilgi aldı.

Otizmli çocukların yaptığı çalışmaları da inceleyen Emine Erdoğan çocuklarla tek tek ilgilenip, sohbet etti.

Emine Erdoğan, daha sonra SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak ile görüştü.

Emine Erdoğan açılışın ardından  yaptığı açıklamada "Görüyoruz ki otizmli çocuklar diğer çocuklarla ne kadar çok bir araya gelirse, alınan eğitimin başarısı o kadar artıyor. Otizmli bireylerin ayrıştırılmaya değil, bütünleştirilmeye ihtiyacı var! Otizme tam olarak neyin sebep olduğu bilinmiyor ama yapılan çalışmalar, doğru beslenmenin otizmin belirtilerini hafiflettiğini gösteriyor. Bize düşen, çocuklarımızın sıkıntılarını hafifletmek için yeni programlar geliştirmek ve bunlara her ailenin ulaşabilmesini sağlamaktır. Bu noktada Selçuklu Belediyemizin örnek çalışması SOBE, sayılarının artması gereken bir numunedir. Emek verenleri kutluyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.