Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev dağılımı değişti

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’ın imzasıyla yayımlanan genelgeyle, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları arasındaki görev dağılımı değişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev dağılımı değişti

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’ın imzasıyla yayımlanan genelgeyle, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları arasındaki görev dağılımı yeniden belirlendi. Genel müdür yardımcıları kendilerine verilen görevlerin dışında, diğer işlerin de yürütülmesinden sorumlu olacaklar. Ayrıca, bir Genel Müdür Yardımcısının görevde bulunmaması durumunda, yazılı sıraya göre bir sonraki yardımcı vekaleten görevi devralacak.

KOM VE SİBER’DEN SORUMLU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI DEĞİŞTİ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan sorumlu Emniyet Genel Müdür yardımcısı da değişti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı daha önce Emniyet Genel Müdür yardımcısı Mahmut Çorumlu’ya bağlıydı. Aynı zamanda Mahmut Çorumlu uzun yıllar KOM Başkanlığı yapmıştı. FETÖ ile mücadelede sembol isimlerden olan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu’ya Tanık Koruma, Belge Yönetimi ve Koordinasyon, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlıklarının sorumluluğu verildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Baştürk ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığıyla Hudut Kapılarıyla İlgili Mücadele Daire Başkanlıklarından sorumlu olarak atandı.

Diğer birimlerin görev dağılımı şu şekilde açıklandı:

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adem Cakıcı, Destek Hizmetleri, Güvenlik, İnşaat-Emlak ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlıklarından sorumlu.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çalışkan, Asayiş, Dış İlişkiler ve İnterpol-Europol Daire Başkanlıklarının başında yer alacak.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Caner Tayfur, Trafik, Havacılık ve Kriminal Daire Başkanlıklarını yönetecek.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Urhal, Cumhurbaşkanlığı Koruma, Koruma, Terörle Mücadele ve TBMM Koruma Daire Başkanlıklarından sorumlu olacak.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme, 7068 Sayılı Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Hakkında Kanun’a ilişkin kurullar ve 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığını yürütecek.

Makama Doğrudan Bağlı Birimler ise şöyle sıralandı:

“Teftiş Kurulu Başkanlığı, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, İstihbarat Başkanlığı, Özel Harekat Başkanlığı, Personel Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanlığı, Denetim Birimi, Özel Kalem Müdürlüğü”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.