Endişe veren araştırma! Koronavirüs mutasyon geçirdi, artık daha bulaşıcı

ABD'li bilim insanları koronavirüsün mutasyon geçirdiğini tespit etti. Mutasyon sonrası virüsün bulaşıcılığı artarken öldürücülüğü konusunda bir değişiklik belirlenmedi.

Endişe veren araştırma! Koronavirüs mutasyon geçirdi, artık daha bulaşıcı

Koronavirüs dünya genelinde can almaya devam ederken, hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyona yaklaşıyor. İkinci dalga paniği dünyanın dört bir yanını sararken, ABD'de çok çarpıcı bir araştırmanın sonuçları yayınlandı.

ABD'nin Houston kentindeki bilim insanları, kentteki Kovid-19 salgınında iki ayrı dönemde yayılan virüs örneklerini karşılaştırdı. Araştırmada, kentte yayılan koronavirüsün zaman içinde daha bulaşıcı hale geldiği sonucuna varıldı.

VİRÜS MUTASYON GEÇİRDİ

Araştırma, büyük bir kentte yayılan koronavirüsün iki ayrı dalga sırasındaki yapısının incelenmesi açısından bir ilk olma özelliğini taşıyor. Araştırmada, 7 milyon nüfuslu Houston'da salgının ilk patlak verdiği dönemden ve son haftalardan elde edilen 5 bin virüs genomu incelendi. Araştırmacılar, kentteki ikinci dalgada görülen virüsün neredeyse tamamının mutasyon geçirdiği sonucuna vardı.

BULAŞICILIĞI ARTTI

Buna göre, kentte son dönemde yayılan virüsün, hücrelere bağlanarak insanları enfekte etmek için kullandığı iğnelerinin sayısı arttı. Araştırmacılar, kentte virüsün bu türünün hakim hale geldiğini ve bu sayede bulaşıcılığının arttığını belirtti. Bu nedenle, son dönemdeki hastaların viral yükünün ciddi oranda arttığı da aktarıldı.

Bununla birlikte, araştırmada 'virüsün bu mutasyon nedeniyle daha öldürücü hale geldiğine' dair herhangi bir bulgu elde edilmesi. Araştırmacılar, mutasyonun Kovid-19 hastalığının şiddetini artırdığına dair yeterli kanıt bulunmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.