Engin Ardıç hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ardıç, 6 aydır amansız bir hastalık ile mücadele ediyordu. (ENGİN ARDIÇ KİMDİR?)

Engin Ardıç hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi yazarlarından Engin Ardıç, Bağcılar'da tedavi gördüğü hayatını kaybetti. Ardıç, 6 aydır amansız bir hastalık ile mücadele ediyordu.

ENGİN ARDIÇ KİMDİR?

Engin Ardıç, 1 Şubat 1952 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Babasının adı Mustafa Şevki, annesinin adı Vesile'dir. Doğduğu Trabzon'da anne ve babası memur olarak görevli bulunuyordu. Ardıç, Robert Koleji ve Galatasaray Lisesi'ni, ardından 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü'nü bitirdi.

Gazetecilik mesleğine 1970 yılında, "Tiyatro '70" adlı dergide yazılar yazarak başladı. Reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, "Cumhuriyet" ve "Politika" gazetelerinde tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği yaptı. "Nokta" dergisinde yayın danışmanlığı görevini yürüttü. "Dünya, Sabah, Star" ve "Akşam" gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Star TV'de ana haber bülteni sonrasında "Günün Yorumu" adlı programı sundu.

24 Şubat 2008'den beri Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

engin-ardic-hayatini-kaybetti.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.