Erdoğan’dan CHP Lideri Özel’e tepki: Rakı reklamı yapmaktan vazgeç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada kadına ve çocuğa şiddetin en önemli sebeplerinden birinin alkol bağımlılığı olduğunu söyledi. CHP lideri Özel’i eleştiren Erdoğan, “şayet kadına yönelik şiddete katkı sunmak istiyorsan, rakı reklamı yapmaktan vazgeç" dedi.

Erdoğan’dan CHP Lideri Özel’e tepki: Rakı reklamı yapmaktan vazgeç

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Meclis'te kapalı oturumda İsrail’in bölgeyi tehdit eden saldırıları konusunda milletvekilleri bilgilendirildi. Her iki bakan da idrak kapısı açık olanlar için fotoğrafı çok net ortaya koydu. CHP Genel Başkanı'nın toplantı sonrası açıklamasını esefle karşıladık. Sayın Özel'den ülke güvenliği konusunda daha olgun bir tavır beklerdik.

Açık ve net söylüyorum. Vadedilmiş topraklar hezeyanının varacağı yer büyük bir hüsran ve hezimet olacaktır. Çevremiz ateş çemberinden geçiyor. Nihai hedefin neresi olduğunu görüyoruz. İsrail siyonist bir terör örgütüdür.

erdogandan-chp-lideri-ozele-tepki-raki-reklami-yapmak-vazgec.jpg

KADINA ŞİDDET

Kadın hakları konusunda bize ders verecek muhalefet partisi yoktur. Kadının statüsünün güçlendirilmesinde elimize su dökecek kimse yoktur. Kadına şiddetle mücadele noktasında ülkemize çağ atlatan kadro biziz.

erdogandan-chp-lideri-ozele-tepki-raki-reklami-yapmak-vazgec-002.jpg

"RAKI REKLAMI YAPMAKTAN VAZGEÇ"

Sayın Özel, bir taraftan kadına şiddetin engellenmesinden bahsederken diğer taraftan alkol ve içki tüketimini teşvik edecek vaatlerde bulunuyor.

Tüm dünyada kadına çocuğa şiddetin en önemli sebeplerinden biri içki tüketimi ve madde bağımlılığıdır. Sayın Özel'e şunu tavsiye ediyorum, şayet kadına yönelik şiddete iki eli havada katkı sunmak istiyorsan, rakı reklamı yapmaktan vazgeç.

erdogandan-chp-lideri-ozele-tepki-raki-reklami-yapmak-vazgec-001.jpg

2023 yılında yapılan bir düzenleme ile boşanmış eşe karşı işlene şiddetin cezası artırıldı. Bu düzenleme İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizden sonra yapılmıştır. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadelede en ufak bi menfi etkisi olmamıştır. Türkiye'de kadına yönelik şiddetin çelikten kalkanı söz konusu sözleşme değil, 6284 sayılı kanundur.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.