Eski Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı Haluk Şahar'a FETÖ'den hapis cezası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada karar verildi. Eski Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı tümgeneral Haluk Şahar'ın 9 yıl hapsine hükmedildi.

Eski Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı Haluk Şahar'a FETÖ'den hapis cezası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin, örgütün "sivil imamlar"ı ile Ankara'ya bomba yağdıran pilotların da yargılandığı davada, 291 sanık en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, 70 sanık bütün suçlamalardan beraat etti.

DÖNEMİN KONYA 3. ANA JET ÜS KOMUTANI HALUK ŞAHAR'A 9 YIL HAPİS CEZASI

Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili görülen davanın sanıkları arasında dönemin Konya 3. Ana Jet Hava Üs Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar da vardı. 

Sincan'da görülen duruşmalarda darbe girişimine destek vermediğini iddia eden Şahar, FETÖ ile de bir bağı bulunmadığını ileri sürmüştü. Ancak Haluk Şahar’ın adı darbe girişiminde hainler tarafından hazırlanan sözde sıkıyönetim atama listesinde "göreve devam" ve "Konya-Aksaray sıkıyönetim komutanı" olarak geçiyordu. 

Ayrıca darbe girişimi gecesi  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otel ile İstanbul'daki Moda Deniz Kulübü'ne baskın yapan MAK timleri, Haluk Şahar’ın komuta ettiği Konya 3. Ana Jet Üssü'nde görevliydi.

Mahkeme heyeti, Eski Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı tümgeneral Haluk Şahar'ın  "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 9 yıl hapsine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.