Fatih Çıtlak'tan Muharrem ayı ve hicri yılbaşı açıklaması

Araştırmacı-yazar Mehmet Fatih Çıtlak, Muharrem ayı ve hicri yılbaşına dair HaberDairesi.com ekibine özel açıklamalar yaptı. Çıtlak, “Başlangıç için en güzel mevsim. Allah’ın rızası gözetilerek kendimize çeki düzen verdiğimizde Muharrem ayı ve yeni sene hepimiz için bir mağfiret vesilesi olacaktır” dedi.

Araştırmacı-yazar Mehmet Fatih Çıtlak, Muharrem ayı ve hicri yılbaşına ilişkin HaberDairesi.com'a özel açıklamalar yaptı.

Allah Teâlâ'nın kulunu affetmek için farklı vesileler halk ettiğini ifade eden Çıtlak, bu vesilelerden birinin de yeni sene ve Muharrem ayı olduğunu söyledi.

- "BAŞLANGIÇ İÇİN EN GÜZEL MEVSİM"

Çıtlak, "Muharrem, haram aylarının belki de adını aldığı yer. Çok hürmet edilmesi gereken bir mana yüklenmiş bu aya. Sadece senenin ilk ayı değil. Bir şeylere başlamak için, başlangıç için en güzel mevsim. İnsan bu ayda, 'Ben bu sene Allah’ın rızasını daha çok düşüneceğim. Ve aynı Mekke’de ihrama girdiğim gibi bu ayda da bazı şeylere hürmeten nefsimi göz önüne alarak daha dikkatli yaşayacağım' diyerek seneye girildiğinde, bir de Ehl-i Beyt-i Mustafa’yı hatırlayarak kendimize çekin düzen verdiğimizde Muharrem ayı ve sene, hepimiz için gerçekten bir mağfiret vesilesi olacaktır.  Allah cümlemizi bu yeni seneyle yepyeni güzel bir insan olarak yaşamaya muvaffak kılsın." dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.