Fenomen isme Konya Çimento üzerinden 2 milyon TL ceza

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), sosyal medyada yatırımcılara, Konya Çimento ve Inveo Holding pay piyasası üzerinden al tavsiyesinde bulunan fenomenin kendi hisselerini sattığını belirleyince 2 milyon 251 bin liralık idari para cezası kesti.

Fenomen isme Konya Çimento üzerinden 2 milyon TL ceza

SPK’nın sosyal medya fenomenlerine karşı mücadelesi sürüyor. Sosyal medya üzerinden yatırımcılara al tavsiyesinde bulunan fenomenin kendi hisselerini sattığı ortaya çıktı.

SPK KONYA ÜZERİNDEN 1 KİŞİYE MİLYONLUK CEZA VERDİ

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgiye göre, “Konya Çimento Sanayii AŞ (KONYA) pay piyasasında 21.09.2022-17.11.2022 döneminde ve Inveo Yatırım Holding AŞ (INVEO) pay piyasasında 05.09.2022-08.09.2022 gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak” Halil Bora Bereket’e 2 ayrı para cezası verdi.

SPK’nın söz konusu cezayı “Sosyal medya hesapları üzerinden KONYA payına ilişkin olarak takipçilerine al veya tut tavsiyesi verdikten sonra mülkiyetinde bulunan INVEO ve KONYA paylarını satmasına” gerekçe olarak verdiği açıklandı.

konyadaki-dev-sirkete-rekabet-sorusturmasi.jpg

SOSYAL MEDYA FENOMENİ

Sermaye Piyasası Kurulu SPK’nın Halil Bora Bereket’e İnveo işlemlerinden dolayı 69 bin lira, Konya işlemlerinden dolayı da 2 milyon 180 bin lira idari para cezası verdiği belirtildi. Halil Bora Bereket sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımları nedeniyle fenomen olarak biliniyor.

fenomen-isme-konya-cimento-uzerinden-2-milyon-tl-ceza.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum