Gazze halkının imanı dünyayı aydınlatıyor

Filistin halkının İsrail’in emsalsiz zulüm ve saldırılarına karşı direnişi dünyayı aydınlatıyor. Batı toplumu, yöneticilerinin aksine İsrail’e tepki gösteriyor. Gazze halkının manevi gücü onları İslam’ı tanımaya ve Kur’an-ı Kerim okumaya yöneltiyor.

Gazze halkının imanı dünyayı aydınlatıyor

İnsanlık, Filistin topraklarında hayasızca bir vahşetle karşı karşıya. Ekim ayından buyana işgalci İsrail, Gazze’de 14 bini çocuk ve kadın olmak üzere 19 bin Filistinliyi katletti.

Filistin halkının uğradığı emsalsiz zulüm ve saldırılar batı toplumunda İsrail’e olan algıyı değiştirdi.

Filistin halkının acı ve kayıplarına rağmen yüreklerinde taşıdıkları iman dünyayı aydınlatıyor. İslam’ın insanlara zor zamanlardan geçmek için nasıl güç verdiğinin farkına varanlar, İslam dinini araştırıyor ve Kur’an-ı Kerim okumaya başlıyor.

İSRAİL'İN SALDIRILARININ ARDINDAN İNSANLAR KUR'AN'A YÖNELDİ

İsrail'in saldırılarına başladığı ekimden bu yana sosyal medyada, pek çok kişinin Kur'an-ı Kerim aldığı ve okuduğu görüntüler paylaşılırken bir süre sonra da Müslüman olan en çok sayıda kullanıcı görüldü.

İlahiyat Profesörü ve Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Halis Aydemir, sosyal medyada gündem olan videolardan birini “Allah’ın planı bambaşka olabilir” notuyla paylaştı.

İşte Hristiyan genç bir kadının anlattıkları...

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum