Gündem; belediyelerin SGK borçları ve Konya

Türkiye’nin gündemi; CHP’li belediyelerin SGK’ya olan borçları. Konuyu TBMM Genel Kuruluna taşıyan AK Parti Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Konya Büyükşehir Belediyesini örnek gösterdi.

Gündem; belediyelerin SGK borçları ve Konya

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, TBMM Genel Kurulunda söz aldı ve Türkiye’nin konuştuğu konuyu gündeme taşıdı.

Milletvekili Özer, “Belediyelerin SGK borçları ile ilgili özellikle CHP’nin her zamanki gibi oluşturmaya çalıştığı mağdur edebiyatı ile ilgili birkaç rakam vermek istiyorum. Türkiye genelinde belediyelerin SGK‘ya olan toplam borcu 96 milyar TL bu borçları özellikle dikkatinizi çekiyorum %67.7’si tek başına CHP’li belediyelere ait genel borçlara baktığımızda uzun yıllardır İzmir’i CHP yönettiği için bu örneği veriyorum.

İzmir’de CHP’li belediyelerin toplam borcu 100 milyara bu rakam 31 Mart‘ta AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi‘nden CHP’ye geçen tüm belediyelerin borçları kadar benim seçim bölgem Konya Konya’da Büyükşehir Belediyesinin SGK bir kuruş borcu yok biz de Konya olarak bu parayı finansmanda kullanıp hizmet üretebilirdik ama bu doğru olmazdı.

Muhalefetin AK Parti’den devraldığımız belediyelerin borçları diyerek paylaşım yaparken gerçekleri milletimizden gizleyip algı oluşturma çabası boşunadır.

Bizim belediyelerimizin milletimize hizmet yolunda alnı Ak. Muhalefet eğer devlete ve millete katkı sunmak istiyorsa yapmaları gereken ilk şey SGK’ya olan borçlarını ödemektir.” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.