Güven Arabuluculuk Merkezi hizmete açıldı

Güven Arabuluculuk Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi, Yeni Meram Caddesi’nde düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Güven Arabuluculuk Merkezi hizmete açıldı

Havzan Mahallesi, Yeni Meram Caddesi, No:33 adresinde hizmete giren Güven Arabuluculuk Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’nin açılışına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar ve çok sayıda davetli katıldı. Güven Arabuluculuk Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’nde Av. Fatih Ekizer, Av. Hasibe Özlem Çepni, Av. Mehmet Yavaş, Av. Mustafa Deveci, Av. Mustafa Yıldız, Av. Rafet Bulut ve Av. Selçuk Mehmet Türkmenoğlu arabuluculuk görevini icra edecekler.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Güven Arabuluculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Arabulucu Avukat Mehmet Yavaş arabuluculukla ilgili olarak şu bilgileri verdi;

“Arabuluculuk, tüzel veya gerçek kişilerin aralarındaki ihtilafları, tarafların bizzat kendilerinin dâhil olduğu, tarafsız arabulucunun yardımıyla müzakere ederek çözmeye çalıştıkları alternatif bir çözüm yöntemidir. Arabuluculuğa dava açmadan önce başvurulacağı gibi yargılama devam ederken, hatta karar verildikten sonra ilam infaz edilinceye kadar da müracaat edilebilir. Arabuluculuk süreci tarafsız ve bağımsız arabulucular eliyle yürütülür.  Anlaşma tutanağı ilam hükmündedir. Arabuluculuk insanlar arasındaki ilişkileri korur, yüz yüze bakabilme imkânı sağlar. Arabuluculuk yargılamaya göre çok hızlıdır. Çözüme çabuk ulaşılır, daha ekonomiktir. Arabuluculukta sürecin kontrolü tarafların elindedir. Arabuluculuk gizlidir, taraflar güvendedir. Arabuluculuk yargılama değildir, haklı-haksız tespiti yapılmaz. 

Arabuluculuk iradi olup, tarafların kabul ettiği ve kazançlı çıkacağı bir anlaşma şeklidir. En önemlisi inancımızın da insanlığa bir tavsiyesi olan arabuluculuk taraflara helalleşerek hayatlarına devam etme imkânı sağlar. Güven Arabuluculuk Merkezi, ulaşım kolaylığı ile birçok katılımcıyı aynı anda ağırlayabilecek fiziki ortam ve teknik donanıma sahiptir. Güven Arabuluculuk Merkezi alanında uzman, mesleklerinde tecrübeli, tanınmış bir kadronun bir araya gelmesi ile teşekkül etmektedir. Gelişmeleri yakından takip eden aynı zamanda geleneğin de değerini bilen üyelerden oluşan Güven Arabuluculuk Merkezi; Dargınların arasını bulmanın bilinç ve gayretiyle çalışmaktadır. ‘Güven içinde, kardeşçe yaşanılan, huzurlu bir şehir ve toplum inşa etmeye çalışmak hepimizin görevidir’ diyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, muhabbetle selamlıyorum.” 

Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar’ın yaptığı dua ile Güven Arabuluculuk Merkezi hizmete açıldı.   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.