Hayvancılıkta 4 yıllık yol haritası açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 – 2028 yıllarını kapsayan hayvancılık yol haritasını açıkladı. Sürdürülebilir üretim için aile işletmeleri, kadınlar ve gençleri merkeze alan etkin bir destekleme modeli hayata geçirilecek.

Hayvancılıkta 4 yıllık yol haritası açıklandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılıkta verimli, kaliteli ve sağlıklı üretimi artırmayı merkeze alarak oluşturulan 2024 - 2028 Hayvancılık Yol Haritasını kamuoyuyla paylaştı.

Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlık olarak hayvancılık sektörümüzü daha da iyi noktalara getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

Sektör paydaşları ve uzmanlarımızın görüşleri çerçevesinde uzun değerlendirmeler neticesinde hazırladığımız yol haritamızın, çiftçilerimize, üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

ETKİN BİR DESTEKLEME MODELİNE GEÇİLİYOR

Hayvancılıkta sürdürülebilir üretim için etkin bir destekleme modeli hayata geçirilecek.

Bu kapsamda ilk defa aile işletmeleri tüm hayvancılık desteklemelerinden yararlandırılacak. İlk defa genç ve kadın üreticilerimize ilave destek verilecek. Sınırlama olmaksızın üretilen her buzağı, oğlak ve kuzuya destek ödemesi yapılacak. Hastalıktan ari işletmelere de ilave destekler sağlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.