HDP’li Pervin Buldan: PKK ile ilişkimiz yok

HDP’li Pervin Buldan, katıldığı bir programda HDP-PKK ilişkisine dair soruya cevap verdi, “PKK ile herhangi bir diyaloğumuz, bir irtibatımız, ilişkimiz yok.” dedi. Buldan, HDP binalarından çıkan PKK paçavralarına dair soruyu ise geçiştirdi.

HDP’li Pervin Buldan: PKK ile ilişkimiz yok

Gara’daki operasyon sırasında PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 13 vatandaşımız için, kaçırıldıkları dönemde, “Biraz misafir edecekler sonra bırakacaklar” dediği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından TBMM kürsüsünden açıklanan HDP’li Pervin Buldan, Deutsche Welle’de Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtladı.

“PKK İLE HERHANGİ BİR İLİŞKİMİZ YOK”

HDP ile PKK arasındaki ilişkiye dair bir soruya yanıt veren Buldan, “Hiçbir bağ bulunmuyor” dedi. Buldan, “PKK ile herhangi bir diyaloğumuz bir irtibatımız yok. Bizim PKK ile herhangi bir ilişkimiz yok.” diye konuştu.

İL BİNALARINDAKİ PKK PAÇAVRALARINI GEÇİŞTİRDİ

HDP’nin İstanbul Esenyurt binasından çıkan PKK paçavraları ve Öcalan posterlerinin hatırlatılması üzerine Pervin Buldan, “Konuşmaya gerek yok, bunlar yeni çekilmiş değildi.” diye konuştu. PKK’yı kınamamalarına neden olarak ise “Bu bir şeyi çözmeyecek” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.