İki gün önce indirim, bugün zam! Kafalar karıştı

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 11 kuruş, motorine ise 10 kuruş zam geldi. Benzin ve motorine iki gün önce de indirim gelmişti.

İki gün önce indirim, bugün zam! Kafalar karıştı

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre, benzine 11 kuruş, motorine ise 10 kuruş zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak fiyat artışı pompaya yansıyacak. 29 Haziran tarihinde benzine 12 kuruş, motorine ise 17 kuruş zam gelmişti.

BENZİN VE MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLACAK?

Yıldız Petrol’den alınan bilgiye göre; Konya’da benzinin litre fiyatı 6,43 lira, motorinin litre fiyatı ise 5,97 lira olacak.

Zammın ardından Ankara'da ortalama 6,23 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,34 liraya yükselecek. Benzinin litresi İstanbul'da 6,17 liradan 6,28 liraya, İzmir'de 6,25 liradan 6,36 liraya çıkacak. Ankara'da ortalama 5,77 liradan satılan motorinin litre fiyatı da 5,87 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 5,72 liradan 5,82 liraya, İzmir'de 5,82 liradan 5,92 liraya çıkacak.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

LPG DE ZAMLANIYOR

Öte yandan LPG’ye de 32 kuruş zam geleceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.