İletişim Başkanlığından şehit askerlerimizin isimlerine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyadaki şehitlerimizin isimleriyle ilgili paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İletişim Başkanlığından şehit askerlerimizin isimlerine ilişkin açıklama

Terör örgütü PKK, Kuzey Irak'taki bir üs bölgesine sızmaya çalıştı. Sızma girişimi sırasında çıkan çatışmalarda 6 askerimiz şehit oldu. Çatışmalarda 3'ü ağır olmak üzere 7 askerimiz de yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı, sızmaya çalışan teröristlerden 12'sinin etkisiz hale getirildiğini, bölgedeki operasyonların sürdüğünü açıkladı. Komandolar operasyonlarını sürdürürken F-16'lar da bölgedeki terör noktalarını vurmaya başladı.

“ŞEHİT ASKERLERİMİZİN İSİMLERİ" İDDİASI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyadaki şehitlerimizin isimleriyle ilgili paylaşımlara dikkat çekti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı sosyal medya hesaplarından “şehit askerlerimizin isimleri" iddiasıyla manipülatif paylaşımlar yapılmıştır.

Bot hesaplar da kullanılarak birçok sosyal medya hesabından 12 Ocak 2024'te şehit olan kahraman askerlerimizin isimleriyle ilgili yoğun ve organize biçimde yürütülen dezenformasyon faaliyeti tespit edilmiştir.

Bu hesaplardan, "Askerlerimizin isimleri" iddiasıyla birebir aynı paylaşımlar yapıldığı belirlenmiştir.

"Şehit olan askerlerimizin isimleri" iddiasıyla yapılan paylaşımlardaki isimler bugün değil, Ağustos 2023'te şehit olan askerlerimizin isimleridir.

Asılsız bilgileri paylaşarak terör örgütlerinin manipülasyonlarını yaymamaya dikkat ediniz. Resmî kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.