İşaya kehaneti nedir? İşaya'nın İsrail kehaneti ne?

İsrail Başbakanı Netenyahu bugün, "Biz ışığın insanlarıyız, onlar da karanlığın insanları. İşaya'nın kehanetini gerçekleştireceğiz." dedi. Açıklama sonrası İşaya'nın kehaneti nedir, İşaya'nın İsrail kehaneti ne? araştırması yapılmaya başlandı.

İşaya kehaneti nedir? İşaya'nın İsrail kehaneti ne?

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, ”Biz ışığın insanlarıyız, onlar da karanlığın insanları. İşaya'nın kehanetini gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı. Açıklama sonrası İşaya'nın kehaneti nedir, İşaya'nın İsrail kehaneti ne? araştırması yapılmaya başlandı.

Peki, İşaya'nın (Yeşaya) kehaneti nedir? İşaya'nın İsrail kehaneti ne, kehanetleri neler? İşte ayrıntılar…

İŞAYA'NIN KEHANETLERİ! YEŞAYA KEHANETLERİ

Yeşaya (İşaya) Kitabı, Eski Ahit'in bir kitabıdır ve İncil'in bir parçasıdır. Yeşaya'nın Kutsal Kitap'ta yer alan kehanetlerinden birçok farklı konuda bahsedilir. İşaya Kitabı, Yeşaya'nın yaşadığı dönemdeki pek çok olayı ve insanı ele alırken, aynı zamanda İsrail'in ve Yahudi halkının geleceği hakkında pek çok kehanette bulunur. İşaya'nın kehanetlerinden bazıları şunlardır:

Mesih'in Gelişi: İşaya, Mesih'in (İsa) geleceğini ve O'nun insanlık için kurtuluş getireceğini kehanet eder. Bu kehanetler, İsa'nın doğumu, hizmeti ve ölümünü öngörür.

İsrail'in Geleceği: İşaya, İsrail halkının tarihi boyunca karşılaşacakları sıkıntılardan ve sürgünden bahseder, ancak sonunda Tanrı'nın onları kurtaracağını ve onları topraklarına geri getireceğini kehanet eder.

İsrail'in temelini oluşturan siyonizm ideolojisi ile ABD’de oldukça güçlü olan Evanjelik Hristiyanlar 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde gerekli şartlar oluşursa İşaya kitabında bahsedilen Mesih’in gelişi ve İsrail’i kurtaracağı kehanetine inanıyor. Bunun için de şartların oluşması gerektiğine yani büyük bir savaş çıkmasının zorunlu olduğuna inanıyor.

Netanyahu’nun bütün yahudileri silahlanmaya çağırmasının arkasında bu bozulmuş Yahudi inancı yatıyor. Netanyahu’nun ABD’de 1990 yılında görüştüğü bir haham “Mesih’in gelişi için bir şey yapmıyorsun?” demişti. Netanyahu da “Yapıyoruz” cevabını vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.