İstanbul’a bir Konyalı aday daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün merakla beklenen İstanbul’un 39 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. O isimler arasında Konyalı bir isim de yer aldı. Ereğli doğumlu Ali Talip Özdemir, Bakırköy Belediye Başkan adayı oldu.

İstanbul’a bir Konyalı aday daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Bakırköy’de Ereğli doğumlu Ali Talip Özdemir’i belediye başkan adayı yaptı.

39 İLÇE ADAYI AÇIKLANDI

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca, Haliç Kongre Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla AK Parti İstanbul İlçe Adayları Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Toplantıda, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi için AK Parti'nin 37, MHP'nin 2 olmak üzere Cumhur İttifakı'nın 39 ilçe belediye başkan adayı kamuoyuna açıklandı.

Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Pendik, Sancaktepe, Silivri, Sultangazi, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu olmak üzere 22 ilçede mevcut belediye başkanlarının yeniden adaylığı duyuruldu.

istanbula-bir-konyali-aday-daha.jpg

KONYALI İSİM BAKIRKÖY ADAYI! ALİ TALİP ÖZDEMİR KİMDİR?

AK Parti'nin Bakırköy Belediye Başkan adayı Ali Talip Özdemir oldu.

Konya Ereğli'de 1953'te dünyaya gelen Ali Talip Özdemir, Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'nden makine mühendisi olarak mezun oldu.

1987'de makine yüksek mühendisi olan Özdemir, iki dönem Konya Ereğli Belediye Başkanlığı, bir dönem Konya Milletvekilliği ile iki dönem Bakırköy Belediye Başkanlığı ve İstanbul Milletvekilliği yaptı.

istanbula-bir-konyali-aday-daha-001.jpg

48.⁠ ⁠Hükümette Çevre Bakanı olarak, 53. Hükümet'te Basın ve Enformasyondan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Özdemir, 11 Ocak 2003'te yapılan Anavatan Partisi 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlık görevine seçildi.

istanbula-bir-konyali-aday-daha-003.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta da Konyalı isim Murat Kurum'u İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklamıştı.

istanbula-bir-konyali-aday-daha-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.