İşte Haber Dairesi’nin ‘Okullar açılmalı mı?’ anketinin sonuçları

Okulların açılıp – açılmamasıyla ilgili önerinin verileceği Bilim Kurulu toplantısı devam ederken, Haber Dairesi, sosyal medya hesaplarından bir anket yaptı. ‘Okullar açılmalı mı?’ sorusunun yöneltildiği vatandaşların büyük çoğunluğu ‘Hayır açılmamalı’ dedi.

İşte Haber Dairesi’nin ‘Okullar açılmalı mı?’ anketinin sonuçları

Okulların 31 Ağustos’ta açılıp - açılmama durumu ile ilgili önerinin verileceği Bilim Kurulu toplantısı, Sağlık Bakanlığı'nda Bakan Koca'nın başkanlığında yapılıyor. Toplantı sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklama yapılması beklenirken, Haber Dairesi, sosyal medya hesaplarından bir anket yaptı.

‘Okullar açılmalı mı?’ sorusunun yöneltildiği ankete Facebook’ta şu ana kadar 2 bin 600 kişi katıldı. Vatandaşların yüzde 25’i okulların açılması gerektiği yönünde oy kullanırken, yüzde 75’i ise ‘Hayır açılmamalı’ dedi.

Anketin Twitter’daki kısmında şu ana kadar 311 kişi oy kullandı. Kullanıcıların yüzde 36’sı ‘Evet okullar açılmalı’ derken, yüzde 64’ü ise açılmaması gerektiği yönünde oy kullandı.  

Türkiye’de 11 Mart’tan itibaren koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından 16 Mart 2020’de okullar kapatılmış ve uzaktan eğitime geçilmişti.

 

FACEBOOK'TA ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

TWİTTER'DA ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.