Kabe’nin ünlü sesi sustu! İslam dünyasını üzen kayıp

Kabe-i Muazzama’da uzun yıllar müezzinlik yapan Şeyh İbrahim el-Medeni vefat etti. Ezanıyla milyonların hafızasında yer edinen el-Medeni’nin cenaze namazı, yıllarca görev yaptığı Kabe’de kılındı.

Kabe’nin ünlü sesi sustu! İslam dünyasını üzen kayıp

Kabe-i Muazzama’da uzun yıllar müezzinlik yapan Şeyh İbrahim el-Medeni’nin vefatı, Mekke’de ve kutsal toprakları ziyaret eden Müslümanlar arasında üzüntüyle karşılandı.

Yıllarca Kabe’de namaz vakitlerinde okuduğu ezanlarla tanınan el-Medeni’nin sesi, hac ve umre için Mekke’ye giden milyonlarca Müslümanın hafızasında yer edindi.

YILLARCA KABE’DE EZAN OKUDU

Şeyh İbrahim el-Medeni, Kabe-i Muazzama’da uzun yıllar müezzin olarak görev yaptı. Namaz vakitlerinde Mescid-i Haram’dan yükselen ezanıyla kutsal topraklara gelen Müslümanlara namaz çağrısında bulundu. El-Medeni’nin vefat haberinin duyulmasının ardından, hac ve umre ziyaretleri sırasında onun okuduğu ezanları dinleyen çok sayıda kişi üzüntülerini dile getirerek kendisine rahmet diledi.

kabenin-unlu-sesi-sustu-islam-dunyasini-uzen-kayip

CENAZE NAMAZI KABE’DE KILINDI

Ömrünün önemli bölümünde ezan okuduğu Kabe-i Muazzama, Şeyh İbrahim el-Medeni’nin son yolculuğuna da şahitlik etti. El-Medeni için Mescid-i Haram’da cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Şeyh İbrahim el-Medeni’nin naaşı Mekke’de toprağa verildi.

Kabe’den yükselen ezanıyla hafızalarda yer edinen Şeyh İbrahim el-Medeni’nin vefatı, kutsal topraklarda ve kendisini tanıyan Müslümanlar arasında büyük üzüntüye neden oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.