Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde

Yılın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Şehit askerlerimizin kanlarının yerde kalmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni harekatlar yapılacağını ifade etti. Erdoğan ayrıca emeklilere de zam müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde

Yılın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

4 saat süren toplantı sonrası Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi ve emeklilere ek zam müjdesi verdi. En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseldi. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Rabbim kahraman askerlerimizi cenneti ile cemali ile müşerref eylesin diyorum. Şehitlerimizin kanlarını her zaman olduğu gibi yerde bırakmadık. Sadece son 5 günde Suriye ve Irak'taki terör unsurlarına düzenlenen hava harekatlarımız neticesinde 114 hedef vuruldu, 78 terörist etkisiz hale getirildi.

Emniyet ve jandarma birimlerimizin operasyonlarında yıl başından bu yana terörle iltisaklı 465 kişi göz altına alınmıştır.

Cumartesi günü yaptığımız güvenlik toplantısında sahadaki güncel durumu değerlendirdik. Güvenlik birimlerimize yanında, yöresinde, arkasında kim olduğuna bakmadan tespit ettikleri tüm terör unsurlarını yok etme talimatı verdik.

Sınır ötesi operasyonlarla ülkemizi terör koridoruyla kuşatma senaryosunu yırtıp attık.

Türkiye'nin bir süredir kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında bertaraf etme stratejisi en çok bölgemizde bir teröristan kurma planları yapanları rahatsız etmiştir. Hazımsızlığın ifadesi, kimi zaman ülkemizin içindeki aparatlarını harekete geçirerek, kimi zaman ülkemizi işgalci olarak suçlayarak, kimi zaman uluslararası arenada bizi sıkıştırmaya çalışarak, yalan yanlış bilgiler yayarak, kimi zaman tetikçiliğini yaptırdıkları basın yayın organlarını kullanarak kimi zaman da doğrudan canımızı acıtmaya yönelik hain terör eylemlerini destekleyerek gerçekleştirmiştir.

Türkiye, başarılı sınır ötesi operasyonlarıyla toprakları üzerinde ameliyat yaptırmayacağını çok açık ve net göstermiştir. Yapacağımız yeni harekatlarla geleceğimizi güvence altına alacağız. Söz konusu terörle mücadele olduğunda kimliği ne olursa olsun herkes ya yanımızda yer alır, ya da karşımızda. Bu işin ortası yoktur. Bu hususta çok netiz. Terör örgütünü dışardaki destekçileri ve içerdeki uzantılarıyla beraber tamamen yok etmenin boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz.

Biz sınır ötesi operasyonlarımızda sadece güney sınırının güvenliğini garanti altına almadık, ülkemizi terör koridoru ile kuşatma altına alınmasına engel olduk. Geçici sığınmacı statüsü ile ülkemizde bulunan 620 binden fazla Suriyeli güvenli bölgelere geri dönmüştür. Aziz milletim, karşımızdaki tablo gayet açıktır. Türkiye bölücü terör tehdidini ya kaynağında kurutacak ya da eskiden olduğu gibi terörle mücadeleyi sınırları içinde şehirlerinin sokağında mahallelerinde verecektir.

cumhurbaskani-erdogandan-emeklilere-mujde.jpg

Bir teröristan kurma hayalleri kuruldukça rahat olamayız. Türkiye başarılı sınır ötesi operasyonlarla toprakları üzerinde ameliyat yaptırmayacağını göstermiştir. Suriye'de Tel Rıfat'ta Ayn El Arab'dan Münbiç'e kadar terör hatlarını darmadağın etmeden durmayacağız.

Siyasetten medyaya akademiden kültür sanata geniş bir alana tezgah açan bu işportacıların ortak özelliği menfaatperestliktir, samimiyetsizliktir. Türkiye'nin rejimi ile ilgili tereddütler 1923'te "Yaşasın Cumhuriyet" nidaları eşliğinde bitmiş bir tartışmadır. Bu konunu siyasi polemik meselesi haline getirilmesi doğru değildir. Önümüze kurulan tuzakların tamamı Türkiye'yi asıl gündeminde uzaklaştırmaya yöneliktir. Suni gündemlerle vakit kaybetmeyeceğiz. 31 Mart seçimlerini de demokratik bir olgunluk içerisinde geride bıraktıktan sonra "Türkiye Yüzyılı" gündemi ile devam edeceğiz.

İŞÇİ EMEKLİSİ MAAŞLARINA EK ZAM MÜJDESİ

Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 10 BİN TL

Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. 2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak yeni hizmetleri devreye almaktır."

cumhurbaskani-erdogandan-emeklilere-mujde.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum