Kameramana tokat atan Muharrem Sarıkaya'dan ilk açıklama

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada ses sorunları ile ilgilenen İHA kameramanı Ahmet Demir'e tokat atan ve büyük tepki gören gazeteci Muharrem Sarıkaya açıklama yaptı.

Kameramana tokat atan Muharrem Sarıkaya'dan ilk açıklama

Gaziantep'in kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle kente giderek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yapan gazeteci Muharrem Sarıkaya, o sırada sesle ilgili problemleri gidermeyi çalıştığı tahmin edilen İHA kameramanına tokat attı. Görüntüler sosyal medyada bir anda gündem olurken, Sarıkaya'ya tepkiler çığ gibi büyüdü.

"TEKNİK AKSAKLIK NEDENİYLE KONTROLÜMÜ KAYBETTİM"

Tepkilerin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Muharrem Sarıkaya, şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yanını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum.

"KENDİLERİ İLE AYRI AYRI KONUŞTUM"

Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir'den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın'dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim.

"MAZERETSİZ ÖZÜR DİLİYORUM"

Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum…"

Olayın görüntülerinin yayınlanmasının ardından tepkilerden Fatma Şahin de nasibini aldı ve durum karşısında sessiz kalması nedeniyle eleştirildi. Sosyal medyadan açıklama yapan Şahin, "Muharrem Sarıkaya'nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim" dedi.

Kameraman Ahmet Demir ise, "Çok zoruma gitti. Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim ancak avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için hukuki süreci başlatacağım." diye konuştu.

HABERTÜRK'TEN AÇIKLAMA

Habertürk de yaşananlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Habertürk TV’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu canlı yayınında Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya’nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Habertürk olarak içtenlikle özür dileriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.