Karabacak’tan “Çırağa triger kayışı ile dayak” açıklaması

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, ailesi tarafından meslek öğrenmesi için bir tamirhanede çalışmasına izin verilen 15 yaşındaki çocuğun triger kayışı ile darbedildiği iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Karabacak’tan “Çırağa triger kayışı ile dayak” açıklaması

Karabacak, Konya’da ailesi tarafından meslek öğrenmesi için bir tamirhanede çalışmasına izin verilen 15 yaşındaki çocuğun triger kayışı ile darbedildiği iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Karabacak açıklamasında şunları kaydetti:

“Yerel ve ulusal basında da yer alan bir ustanın çırağına uyguladığı iddia edilen insanlık dışı şiddet olayı, gerçekleştiği andan itibaren Birliğimiz, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitimi Şubesi, Torna, Kaynak ve Oto Tamircileri Odamız ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yakından takip edilmektedir. Ayrıca olayla ilgili idari ve adli soruşturmalar başlatılmıştır. Adli ve idari soruşturmalar sonucunda sorumluların gerekli ceza almaları sağlanacaktır.”

- Olayın geçmişi

15 yaşındaki M.A, ailesinin izniyle, Selçuklu İlçesinde bulunan Karatay Motorlu Taşıtlar Sanayisindeki bir tamirhanede çalışmaya başlamış, bir akşam eve geldiğinde çocuğun davranışlarındaki farklılığı gören ailesi, M.A’nın darbedildiğini öğrenmişti.

İş yeri sahibi F.S’nin kendisini triger kayışı ile darbettiğini ileri süren M.A, ailesiyle birlikte polise şikayette bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.