Karaman başarıyor!

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, geride bıraktığımız hafta vaka görünme oranı en çok azalan iller arasında Karaman da yer aldı. Yüksek riskli iller arasında yer alan Karaman, adını haritadaki mavi iller arasına yazdırma yolunda.

Karaman başarıyor!

Karaman, kontrollü normalleşme döneminde hazırlanan risk haritasında yüksek riskli iller arasında yer alıyor.

Karar gereği, Karaman’da kafeterya, lokanta gibi işletmeler açıldı. Denetimler sıklaştırıldı ve mavi listeye girilmesi için uyarılar yapıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son verilere göre, Karaman’da başarılı seyir sürüyor. Kent, Ordu, Bolu, Trabzon ve Nevşehir ile birlikte vaka görünme oranı en çok azalan iller arasında yer aldı.

VALİ IŞIK UYARMIŞTI

Geçtiğimiz hafta Karaman’ın kırmızı olan konumunu turuncuya düşürdüklerini ifade eden Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, “İnşallah bundan sonra daha da düşüreceğiz. Tabii bunun bizim için sevindirici bir yönü de esnafımızın uzun zamandır kapatmış olduğu iş yerlerini yeniden açması söz konusu olacak. Biz bundan dolayı çok mutluyuz. Tabi bunun süreğen olması ve devamlılık arz etmesi gerekir. Biz bunu çok sıkı tedbirlerle götürmeliyiz ki yarın yine kapatmak zorunda kalmayalım.” demişti.

karaman-vaka-vali-isik.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.