Karatay Vefa Sosyal Destek Grubu, Fatma nene için seferber oldu

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkması yasaklanınca, yardımlarına Vefa Sosyal Destek Grubu koşuyor. Konya genelinde de başarıyla sürdürülen çalışma sırasında Karatay’da görev yapan AFAD Gönüllüleri, temel gıda ihtiyacı talebinde bulunan Fatma Yalvaç’ın durumunu görünce seferber oldu. Kaymakamlık ve Belediye desteğiyle Fatma nenenin bütün ihtiyaçları karşılandı.

Karatay Vefa Sosyal Destek Grubu, Fatma nene için seferber oldu

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkması yasaklanınca, ihtiyaç sahiplerinin yardımına Vefa Sosyal Destek Grubu koşuyor. 

Dünyada bir örneği daha olmayan bu çalışma sayesinde bir milyondan fazla yaşlının evine ulaşıldı, kiminin odunu kesildi, kimine ilaç, kimine su götürüldü. 

Çalışma Konya genelinde de başarıyla yürütülüyor. 

İlçe Kaymakamı Selim Parlar başkanlığında Karatay İlçesinde çalışma yapan ekipte; emniyet, belediye, AFAD, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay, Sivil Toplum Kuruluşları ve muhtarlar görev yapıyor. 

Özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların talepleri doğrultusunda zaruri ihtiyaçları ekipler tarafından karşılanıyor. 

Yediler Mahallesinde yaşayan Fatma Yalvaç da yalnız yaşıyordu ve temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp yardım istedi.

Belirtilen adrese ulaşan AFAD gönüllüleri, Fatma nenenin evinde yemek pişirmek için bir ocak bile olmadığını, sadece piknik tüpü yer aldığını görünce adeta seferberlik ilan etti.

Konu İlçe Kaymakamı Selim Parlar ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya iletildi. Parlar ve Kılca’nın talimatıyla harekete geçen ekipler, Fatma nenenin bütün ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma yaptı.

İhtiyaçları ekiplerce karşılanan ve evine yemek götürülen Fatma nene, “Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımızdan bin kere razı olsun. Gece gündüz ona dua ediyorum. Kaymakamımız ve belediye başkanımızdan da Allah razı olsun.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.