Kayıp kız Narin olayında flaş gelişme! Jandarma komutanı duyurdu

Son Dakika Haberi! 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmaları süren Narin Güran ile ilgili Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım açıklamada bulundu. Yıldırım, "Dakika dakika her şeyi kayıt altına aldık. Sonuca çok yaklaştık” dedi.

Kayıp kız Narin olayında flaş gelişme! Jandarma komutanı duyurdu

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarının 8'inci gününde önemli gelişmeler yaşandı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda 1 şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, “Sonuca çok yaklaştık” dedi.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Olay, 21 Ağustos'ta Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi.

Kur'an kursuna giden Narin Güran, çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama yaptı. Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, jandarma karakola giderek kızının kayıp olduğu ihbarında bulundu.

kayip-kiz-narin-olayinda-flas-gelisme-jandarma-komutani-duyurdu-001.jpg

HER YER DİDİK DİDİK ARANDI

İhbarla bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Çalışmalarda jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterle de havadan destek verildi. Ayrıca Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 550 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

kayip-kiz-narin-olayinda-flas-gelisme-jandarma-komutani-duyurdu-002.jpg

SU KUYULARI VE TARLALARDA ARAMA ÇALIŞMASI

Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, mahalledeki su kuyularında arama çalışması başlattı. 100 personelden oluşan AFAD ile Dicle Üniversitesi, Kup Belediyesi ile Kayapınar Belediyesi arama kurtarma ekipleri de mahalle çevresindeki 500 dönümlük pamuk ve mısır tarlalarında arama yapıyor. Jandarma ekiplerinin mahalle çevresinde oluşturdukları uygulama noktalarında giriş ve çıkış yapan araçlardaki arama çalışması da sürüyor.

Narin Güran'ı arama çalışmaları kapsamında gelen bir ihbar üzerine jandarma ekipleri, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan derede çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi’nden talep edilen kepçe ile başlatılan çalışmalarda deredeki suyun debisinin düşürüleceği, ardından da dere boyunca arama çalışması başlatılacağı belirtildi.

kayip-kiz-narin-olayinda-flas-gelisme-jandarma-komutani-duyurdu.webp

“ÇEMBER DARALDI”

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, “Biz her türlü ihbarın üzerine gitmekteyiz. Şu anda çember çok daraldı. Devlet tüm imkanlarını bize verdi ve bunları kullanıyoruz. Çok kısa bir süre kaldığını düşünüyorum. Elimizde deliller var, ifadeler var. Narin'in dakika dakika köydeki hareketlerini kayıt altına aldık. Deliller üzerinde yürüyoruz, sonuca çok yaklaştık, inşallah yakın zamanda sonucumuzu alacağız. Biz olayı ister istemez adli vaka olarak görüyoruz” dedi.

kayip-kiz-narin-olayinda-flas-gelisme-jandarma-komutani-duyurdu-005.jpg

"NARİN'İMİZİ SAĞ OLARAK BULMAK İSTİYORUM"

Yıldırım şunları söyledi:

“Biz bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Sizlere açıklayamadığımız her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Arama çok daha büyük çaplı bir arama. Biz en ufak ihtimali bile değerlendirmek zorundayız, sonuç alacağız.

Narin'imizi sağ olarak bulmak istiyorum. Gönlümüz onu sağ olarak bulmak. Gönüller yaralı, 85 milyon bu olaya çok üzülüyor. Biz geceleri dahi uyumuyoruz."

kayip-kiz-narin-olayinda-flas-gelisme-jandarma-komutani-duyurdu-003.jpg

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Narin Güran'ı arama çalışmalarının 8’inci gününde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda 1 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu bir son dakika haberidir. Haber kısa süre içinde güncellenmektedir. Yeni bilgiler için lütfen zaman zaman sayfayı yenileyin!

Son Dakika ve Güncel haberler WhatsApp aracılığıyla size anında ücretsiz olarak ulaştırılıyor...

WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.