Kemal Kılıçdaroğlu’na, Aktivist Mustafa Tatlısu’dan Mavi Marmara tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mavi Marmara açıklamalarına tepkiler gecikmedi. Mavi Marmara Aktivisti Mustafa Tatlısu, “Sen nereden bileceksin şehadet kavramını.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mavi Marmara ile ilgili cümlelerine, Mavi Marmara Aktivisti, Gazeteci Mustafa Tatlısu tepki gösterdi.

Tatlısu, şunları kaydetti:  

“Ben Mustafa Tatlısu o gemideydim ve kutsal bir davanın gönüllüleri olarak mazlum Filistin halkının sesini dünyaya duyurmak için yola çıkmıştık. Hepimiz kefenlerimiz koltuğumuzda, bilerek, isteyerek candan- gönülden bir yolculuk yaptık ve terör devleti İsrail’in gaddarlığını tüm dünyaya duyurduk.

Evvel emirde Kılıçdaroğlu’nun Mavi Marmara Gemisi’ni  kendi şahsiyetsiz politikalarına alet etme hakkı yoktur. Çünkü Kılıçdaroğlu ve partisi o gün, Mavi Marmara’nın gidişine muhalefet etmişti. Ancak bundan da daha önemlisi Kılıçdaroğlu bugünkü konuşmasında hem kutsal davaya hem kutsal davanın şehit düşen kahramanlarına saygısızlık yapmaya devam ediyor. Diyor ki, “Mavi Marmara Gemisi İsrail’e giderken  durduruldu, vatandaşlarımız öldürlüdü.”  Be hey gafil, bir kere o gemi İsrail’e değil Filistine-Gazze’ye gidiyordu. Ayrıca   terörist İsrail askerleri tarafından katledilen kardeşlerimiz öldürülmedi şehit düştü. Ama sen nereden bileceksin şehadet kavramını.

Mavi Marmara Gemisi bir semboldür. Mavi Marmara Gemisi’nde bulunan tüm aktivistler islam davası için birarada bulunmaktaydı. O gemide sadece Müslümanlar yoktu. Farklı din ve görüşten insanlar da vardı. Onlar dahi Mavi Marmara’nın  haklı davasının yanında olmuşlardı. Gazzeliler dört taraftan kuşatılmış, uygulanan ambargo nedeni ile yiyecek ve içecek  dahi bulamıyarlardı. Çocuklar gıdasızlık, hastalar ilaçsızlıktan hayatlarını kaybediyordu. Tıpkı bugün olduğu gibi o gün de CHP ve başındaki Kılıçdaroğlu aynı şekilde tüm dünya ile birlikte kayıtsızca seyrediyordu. Seyretmekle kalmayıp mazlumların sesini duyurmaya çalışan Mavi Marmara aktivistlerne karşı çıkıyordu. Biz ve vicdanlı tüm vatandaşlarımız o günü hatırlıyor ve sizin ne yaptığınızı biliyoruz. Bugün bunu başka bir nedenle politik bir malzeme olarak kullanmanıza müsaade etmeyeceğiz. Buna hakkınız yoktur.”

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.