Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting çıkışına Bakan Soylu'dan jet cevap

Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda yapılması planlanan CHP mitingine Valilik'ten izin çıkmaması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu "Mitingimizi yapacağız. Vali de görecek, Erdoğan da görecek, herkes görecek" demişti. Cevap, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting çıkışına Bakan Soylu'dan jet cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde meydanlara çıkacağının sinyalini vermiş ve ilk mitinglerinin Mersin'de olacağını açıklamıştı. Ancak 4 Aralık'ta Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda yapılması planlanan mitingle ilgili Valilik'ten izin çıkmadı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu Ankara'da katıldığı bir etkinlikte gazetecilere "Mitingimizi yapacağız. Vali de görecek, Erdoğan da görecek, herkes görecek." dedi.

BAKAN SOYLU'DAN YANIT GECİKMEDİ

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soylu, 2014 yılından bu yana Mersin Cumhuriyet Meydanı'nın siyasi partilere miting olarak verilmediğini dile getirdi.

"SİYASET, KURNAZLIKLA DEĞİL ASALETLE YÜRÜR"

Sözlerine Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak "Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür" sözleriyle başlayan Soylu, şunları söyledi:

"Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir.

Tüm bunlar bilinmesine rağmen; önce mitinge "izin verilmedi", sonra "Cumhuriyet Meydanı kasten verilmedi." gibi acizliğe ve yalana başvurulması, buradan siyasi mağduriyet üretme çabası, siyasi ahlakla bağdaşmaz.

Tüm siyasi partilerin ve CHP'nin de daha önce yaptığı gibi Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında miting yapılmasına yönelik ilgili başvuruya izin verilmiştir.

Biliyoruz ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun trolleri bu açıklamaya da saldıracaklardır.

Ancak biz, Milletimize doğruları söylemeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

kemal-kilicdaroglunun-mitingimizi-cikisina-bakan-soyludan-net-cevap.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.