Kilisedeki silahlı saldırı ile ilgili 2 kişi yakalandı

Son Dakika Haberi! Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı ile ilgili 2 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kilisedeki silahlı saldırı ile ilgili 2 kişi yakalandı

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria İtalyan kilisesinde, Pazar ayini sırasında maskeli saldırganlar bir kişiye silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan hayatını kaybetti. İstanbul Valisi Davut Gül, silahlı saldırının bir kişiye yapıldığını ve olay sırasında başka yaralanan olmadığını açıkladı.

2 KİŞİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır.

Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum.

Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum." dedi.

Öte yandan saldırı anları da güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde kiliseye giren bir kişinin ardından iki saldırganın kapıdan giriş yaptığı, bir saldırganın doğrudan Tuncer Murat Cihan'a saldırıda bulunduğu görüldü.

Saldırıyla ilgili haber ve paylaşımlara da yayın yasağı getirildi. Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması için iki savcı görevlendirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.